tiistai 28. elokuuta 2012

Elämääni


Niin asuntolassa kuin koulussakin!




Hattu päivää osa 1

Hatut ovat yksiä monipuolisimpia asusteita. Ne kelpaavat melkein, no kaikkien vaatteiden ja asujen kanssa ! Ne sopivat iästä ja tyylistä riippumatta ja niitä ei voi olla liikaa. Toki niitä voi olla sellaisia joita ei käytä niin usein kuten tämä punainen kaunokainen, jonka pelastin kirpputorilta 6€:


Toki on myös tilanteita joihin ei ihan minkälaista hattua tahansa laittaisi, kuten hautajaisiin tuskin sopisi tämä myös kirpputorilta löydetty, oljesta punottu hellehattu:


Seuraava H&M:N Divided:n osastolta löytynyt miehisempi hattu on ollut hyvissä käsissä ja kovassa käytössä, ja on vain matkustaessa ruhjaantunut hieman. Hattut on vain yhdessä asiassa ärsyttäviä: kun pitäisi matkustaa. Hattu on pakko pitää matkustuksen ajan päässä, jos menee bussilla tai junalla, hattua ei voi pitää laukussa koska se menee ryttyyn, useimmiten. Jos taas menet pyörällä tai muulla vauhdiikkaammalla kulkupelillä kuin omat jalkasi (tai auto), minun tapauksessa ainakin täytyy hattua pitää kädessä koska tuuli uhkaa viedä sen... No, seuraava hattuni:


Hattu on aikalailla samantyylinen kuin punainenkin hattuni, hyvin pieniä eroavaisuuksia on (mm. valmistaja).
Seuraavaksi ei niinkään hattu vaan päähine, joka taipuu moneen (uskoon) muotoon:


Tässä on upea 1 €uron metsänvihreä baskerini SPR:n kirpputorilta. Se taipuu taiteilija-hipistä kettutytöksi ja käy myös leipurista. Se on tehty villasta ja on ollut isosiskoni suosiossa (siis ylipäätänsä baskerit) silloin 10 vuotta sitten. Mutta onneksi itse olen hieman erityylinen kuin hän nii uskon näyttäväni katu-uskottavammalta baskerini kanssa kuin hän, kaikella rakkaudella :D


Tässä on toisenlainen baskerini, ihan vuosikymmenten takaa. Ostin sen vanhasta kalastajatorpassa pidettävästä kirpputorilta 10€ muutama vuosi sitten. Ainut miinus tässä on että pääntie (?) on hieman liian kiristävä ja kangas sen verran kankeaa ettei se meinaa asettua järkevästi. Ja tämä päässä tulee hyvin taiteellinen olo...


Tämä on Piecesin villapanta, aivan se EI OLE pipo :D se on hyvin söpö ja klassinen ja on kesälle hieman liian kuuma, mutta erinomainen välikaudeksi. 
Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä, itse kutomani pipo:


Pipoa itseään ei nyt tästä kuvasta kauheana näy mutta eiköhän se ala esiintymään asukuvissa (joita joskus jaksaisin ja pystyisin ottamaan) ala näkymään. Olen tosiaan itse kutonut tuon, siitä piti tulla vähän isompi ja syvempi mutta jäi tuollaiseksi söpöksi pieneksi, joka juuri ja juuri ylettyy korville. Olikohan ohje kirjasta (paksu lanka, isot puikot)... Siinä on kaikenlaisia ohjeita paksuille langoille, villapaidoista tyynynpäälisiin.

Tässä tämä tälläkertaa, seuraavassa osiossa tulevat loput hattuni julki!

torstai 23. elokuuta 2012

Syksy tulee ota koppi!

Sähköpostiin oli tullut monta monta monta sähköpostia monilta sivustoilta : Syksyn uutuudet ovat täällä jne. Ei siltä voi välttyä, syksy tulee mikä on sinänsä aika kivaa, koska tykkään pukeutua kerroksittain ja lämpimästi. Tykkään pitää villapaitoja ja käyttää kaulahuiveja! Ainut miinus että farkkutakkeja ei voi pitää, ja talven edetessä myös nahkatakit ovat liian kylmiä ellei niissä ole vuorta tai kymmenen villapaitaa päälekkäin... Ei kiva, ainakaan itelle. Syyshankinnoissani olisi vaikka mitä kivaa mutta se on eri aikoisinko loppujen lopuksi edes hommata niitä kaikkia. Yhtenä listallani olisi Gina Tricon viininpunainen / burgyndunpunainen villapipo. Muutenkin samanmoisen värisiä vaatteita, enimmäkseen paitoja haluaisin hankkia lisää. Toisena hankintalistallani olisi jo aiemmassa postauksessa esitelty topshopin vihreä parkatakki <3 ah teen kuolemaa jos en saa sitä! Vaikka isäni tuumasi että "nyt kun oot sielä koulussa niin sinähän teet ite itelles kaikki vaatteet tästä eteenpäin, ei sun tarvi mitään enää ostaa mistään eikä tilata." Joo, sellaisen takin tekeekin hetkessä ehe ehe...

No mutta kuitenkin, tässä nyt olisi h&m storesta löytämiäni kenkiä:

tennarikenkulit täältä, viininpunaiset pikkukengät muuten ovat topshopin valikoimasta ! Harmaat herrainkengät ovat tästä osoitteesta, nilkkurit tästä, inkkaripopot täältä ja maiharit <3 täältä. Hinnat kaikissa olivat noin 15€-40€ että saas nyt nähdä mitkä päätys mun jalkoihin!


Tässä nyt on sitte myös h&m:n valikoimasta poimittu nahkatakkipitsitoppi ja denimtakki joka on vahattu tuosta päältä näyttämään hieman nahalta. Minuun se iski ja hintaakin sillä oli 39,95€. Voi jäädä mun vaatekaapista pois hintansa perusteella, opiskelijana taas tässä elellään joten.. Toisellakin nahkatakilla oli muistaakseni sama hinta ja pitsitoppi vain 9,95€. Se olisi kyllä sellainen jees- hankinta :D

Pitemmittä puheitta, nautitaas viimeisitä kesäpäivistä ja toivotellaan syksyä :D

tiistai 21. elokuuta 2012

School bench


Kesän herkkuja tarjoaa MINÄ !! No vähän vanhaa hommaa mut ei kinde ! Oon oppinu tässä parin viikon aikana mm. Skeittaan tai no kruisaileen ja lonkkaamaan koska minulla on omana sekä longboardi että kruiseri SEKÄ olen oppinut vähän ompelemaan oikein ja koittanut tajuta jotain kohokuvia siitä miten saumat menee... Vaikeaa :D


Olen tutustunut uusiin ihmisiin ja vanhatkin ovat pysyneet messissä!! Tahtoosin vain paikkakunnakseni Helsinki. Tai Ouluki ois iha jees mutta mieluummin Helsinki.


Kirjoja oon kans lukenu viime viikon aikana iha simona! Tälläkin kyseisellä hetkellä kun oottelen että tämä lataa, luen Hopeanuoli- mangaa :DD Ja Carita Forsgrenin Auringon Kehrä:ä, on muuten mielenkiintonen kirja Egyptin faaraoista ja pohjosen näkijä- lapsesta ! Suosittelen. Pian taas päivittelen jahka saan vähä fiksumpaa sisältöä, hope to see ya guys soon!

perjantai 17. elokuuta 2012

At school again

Koulu alkoi Kalajoen ammattikoulussa vaatetus-linjalla ai että ! Oon kyllä niin innoissani ja mielissäni kun pääsin kouluun ja vieläpä vaatetusta! Ah ja voih ! Pitää vaan asua asuntolassa kun en halua omaa kämppää vuokrata kalajoelta mutta ei kait siinä, mukavia kämppiksiä on ja mukava asuntola :)


Eka päivä oli masentava ja yksinäinen ja ikävöin kotiin ja rakastani, mutta onneksi se helpotti varsinkin kun lähdin rullailemaan uudella Globen kruizerillani kylälle.


Ostin myös longboardin itselleni pilkkahintaan paikallisesta vaatekaupasta missä myytiin Guessin ja Vero Modan ja Vilan vaatteita näin esimerkkinä. Sielä oli loppuunmyynti, kaikki -50% ja minähän bongasin sieltä sitten Dustersin 40 tuuman longboard laudan!! Ja alkuperäinen hinta 189€ ja minä sain sen 95€ ! VAU! Sillä nyt olen rullaillut, ja samoin myös kruizerillani <3 en tiedä kumpaa käyttäisin enemmän :D Nyt lupasin viedä rakkaalleni kruizerini lainaan koska täällä on niin paljon sitä maaseutua että lonkulla on kivempi mennä nuita pitkiä matkoja.


Ikävä on rakastani, mutta onneksi koulussa on kivaa kun on mielenkiintoinen aihe !! Ja takaisin tietotekniikan pariin... :D

lauantai 4. elokuuta 2012

syksyn tuulia

Kesä tuli kesä meni minä sanoin puli puli. Oon ollu työharjottelussa lähetystori-kirpputorilla viimisen kuukauden ja mukavaa on ollu! Sain myös opiskelupaikan Kalajoen ammattiopistosta vaatetus-linjalta JEI. Kaiken sen stressin jälkeen tuli onneksi uudet stressauksen aiheet: mistä saada asunto ja mitä kaikkea sinne viedä... onneks on vielä puolitoista viikkoa aikaa !!

Kuitenki, tässä vähä kuolaamiani tuotteita Topshop.com: ista ja voi että... :D



Kaikki vaatteet ja muut on tosiaan topshop.com:n nettisivuilta. Tahtoisin kunnollisen raitaneuleen koska oma trikooraitapaita from h&m alkaa olemaan jo hieman nuhjaantunut.. Nuiden kahden raitaneuleen hinnat olivat muistaakseni 25-40 punnassa. Laukku on "vintagea", valmistettu jostain polyesteristä myös noin 40puntaa (en muuten löydä näppäimistöltä punnan merkkiä...). Nahkatakki sentään oli oikeasta nahasta tehty ja hintakin oli 150 punnassa. Sielä oli monen moista nahkatakkia mutta tämä kyseinen näytti mielestäni parhaimmalta ja aito nahka tekee aina vaikutuksen! Tosin käyn mielummin suutarilla teettämässä itselleni oikeasta nahasta tehdyn takin kuin että ostaisin sen "ketjumyymälästä". Viininpunainen toppi ei ollut niin kallis, 15 puntaa korkeintaan jos oikein muistan.



Suunnittelin jo itelleni tuollasen raidallisen repun, jonka äitini voisi tehdä mutta en tiiä onko se alkanu edes kattomaan kaavoja kyseiseen reppuun.. en kyllä oo itekkään hakenu kankaita kaupasta joten .. Saa nähdä milloin saisin sen täydellisen raidallisen repun! Hintaa tuolla oli n. 30 puntaa. Ja ah niin ihanan värinen viininpunainen vai miksikäs tuota sävyä sanotaankaan, murrettu punainen? Ajattelin että voisin itse itselleni kutoa tuollaisen kaulahuivin, pitäisi löytää oikean värinen lanka vain kaupasta :) Neule maksoi jotain 20 ja 40 väliltä, samoin printtipaita, mistä sainkin idean seuraavaan kokeiluuni paita+huopakynä!! Takki oli sitten 95 puntaa ja harkitsen vakavasti tuon tilaamista koska en ole vieläkään monen vuoden jälkeen löytänyt oikeanlaista parkatakkia itselleni!! Ehkäpä nyt olisi sen aika?

Ja pitäähän sitä olla pimeneviin iltoihin juhlakamppeetkin! Mekoksi haukuin mutta sehän onkin shortsipuku! Hintaa en katsonut sillä juuri tuota kyseistä en ostaisi mutta tuon tapaista olen koittanut etsiä jo pidemmän aikaa tai niin kauan kun nämä azteekki kuviot on ollu muodissa, mutta mikään ei ole vielä ollut hyvä. Yleensä se kusee siihen että vaate on väärän mallinen tai kuviointi ei ole tarpeeksi hyvä. Hetki sitten kokeilin h&m:n valikoimasta, samasta kankaasta tehtyjä pillihousuja,kynähametta vetoketjulla ja kynämekkoa myöskin vetoketjulla ja MIKÄÄN, ei niin mikään ei ollut hyvä! Housut oli niin hirveät ettei ne olleet hienot, hame oli vain.. No minulle ei sovi kynähameet :D Ja mekko oli ihan jees mutta tiiän ettei sitä kuitenkaa tulisi käytettyä.. Mutta eiköhän se joskus tule minua vastaan viimeistään itse tehtynä kankaana! Tosiaan samainen kaulahuivi ja nahkatakki kuin yllä, kengät olivat korkeintaan 50 puntaa (toivottavasti muistan oikein) ja haluaisin tuollaiset herrainkengät ja varsinkin kun näissä on vielä niittejä! Ja niititkään eivät herätä liika huomiota, en haluaisi sellaisia missä on "Piikki"niitit.. pelottais että satuttaisin itteni niihin :D

Ne niistä haaveiluista, tässä hieman päivän asu&hattu- kuvat:

farkkushortsit kirpparilta / kaulupaita isoveljeltä

Hattu Divided h&m / neule h&m / toppi American Apparel Disco Ensemble / feikkilasit Seppälä