tiistai 28. elokuuta 2012

Hattu päivää osa 1

Hatut ovat yksiä monipuolisimpia asusteita. Ne kelpaavat melkein, no kaikkien vaatteiden ja asujen kanssa ! Ne sopivat iästä ja tyylistä riippumatta ja niitä ei voi olla liikaa. Toki niitä voi olla sellaisia joita ei käytä niin usein kuten tämä punainen kaunokainen, jonka pelastin kirpputorilta 6€:


Toki on myös tilanteita joihin ei ihan minkälaista hattua tahansa laittaisi, kuten hautajaisiin tuskin sopisi tämä myös kirpputorilta löydetty, oljesta punottu hellehattu:


Seuraava H&M:N Divided:n osastolta löytynyt miehisempi hattu on ollut hyvissä käsissä ja kovassa käytössä, ja on vain matkustaessa ruhjaantunut hieman. Hattut on vain yhdessä asiassa ärsyttäviä: kun pitäisi matkustaa. Hattu on pakko pitää matkustuksen ajan päässä, jos menee bussilla tai junalla, hattua ei voi pitää laukussa koska se menee ryttyyn, useimmiten. Jos taas menet pyörällä tai muulla vauhdiikkaammalla kulkupelillä kuin omat jalkasi (tai auto), minun tapauksessa ainakin täytyy hattua pitää kädessä koska tuuli uhkaa viedä sen... No, seuraava hattuni:


Hattu on aikalailla samantyylinen kuin punainenkin hattuni, hyvin pieniä eroavaisuuksia on (mm. valmistaja).
Seuraavaksi ei niinkään hattu vaan päähine, joka taipuu moneen (uskoon) muotoon:


Tässä on upea 1 €uron metsänvihreä baskerini SPR:n kirpputorilta. Se taipuu taiteilija-hipistä kettutytöksi ja käy myös leipurista. Se on tehty villasta ja on ollut isosiskoni suosiossa (siis ylipäätänsä baskerit) silloin 10 vuotta sitten. Mutta onneksi itse olen hieman erityylinen kuin hän nii uskon näyttäväni katu-uskottavammalta baskerini kanssa kuin hän, kaikella rakkaudella :D


Tässä on toisenlainen baskerini, ihan vuosikymmenten takaa. Ostin sen vanhasta kalastajatorpassa pidettävästä kirpputorilta 10€ muutama vuosi sitten. Ainut miinus tässä on että pääntie (?) on hieman liian kiristävä ja kangas sen verran kankeaa ettei se meinaa asettua järkevästi. Ja tämä päässä tulee hyvin taiteellinen olo...


Tämä on Piecesin villapanta, aivan se EI OLE pipo :D se on hyvin söpö ja klassinen ja on kesälle hieman liian kuuma, mutta erinomainen välikaudeksi. 
Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä, itse kutomani pipo:


Pipoa itseään ei nyt tästä kuvasta kauheana näy mutta eiköhän se ala esiintymään asukuvissa (joita joskus jaksaisin ja pystyisin ottamaan) ala näkymään. Olen tosiaan itse kutonut tuon, siitä piti tulla vähän isompi ja syvempi mutta jäi tuollaiseksi söpöksi pieneksi, joka juuri ja juuri ylettyy korville. Olikohan ohje kirjasta (paksu lanka, isot puikot)... Siinä on kaikenlaisia ohjeita paksuille langoille, villapaidoista tyynynpäälisiin.

Tässä tämä tälläkertaa, seuraavassa osiossa tulevat loput hattuni julki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti