tiistai 26. kesäkuuta 2012

Elämää eteenpäin

Äkkiä ne päivät vierähtävät ja taas on aika pakata laatiko täyteen tavaraa ja kuljettaa ne Kokkolaan. Muutan siis pois Mansesta Merestä nousseeseen kaupunkiin. Pelottaa ja jännittää, näin viime yönä unta että pääsin vihdoin ja viimein Tampereen asuntooni ja kun pääsin huoneeseeni ja näin postit lattialla, uni loppui.. kello siis herätti, hieman ärsytti herätä :D



 Juhannus meni täällä päin erittäin aurinkoisesti ja kivasti, kavereiden kanssa merellä mökillä saaressa ja syötyä tuli ja juotua ja otettua aurinkoa ja kerranki minäkin rusketuin! Nyt on maailman kirjat sekasi.




 Alennusmyynneissä on tullu katteltua ja koetettua mutta oikeastaan mitään en ole ostanu.. Vaikka ostettavaa ois ollu mutta ei ole ollu sitä rahan puolta niin on jääny ostelut ostamatta :D Vaikka suunnittelinkin että ostaisin h&m:ltä sellaisen tumman sinisen rennon kauluspaidan minkä värjäisisin mustaksi KOSKA olen sellaista etsinyt jo useamman kuukauden ja haluaisin sellaisen tämän valkoisen lisäksi.. Ois cool !

Myöhemmin tulossa kun aikaa riittää vähän enemmän muotiin liittyviä postauksia :)

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Back to civistys



Niinpä, takaisin taas Kokkolassa. Eilen tultiin pakettiautolla ja oli kuuma Oulun kohalla: aurinko paisto iha täysillä ! Mutta ei saa valittaa ku kerranki aurinko paistaa ^^ kokkolaan päästyäni värjäsin hiukset oranssin punaiseksi, Halpahallista löytyi 5€ kestoväri olikohan se Cameleon- niminen mutta hyvän väriset tuli, olen tyytyväinen. Sen jälkeen lähdinkin E:n ja kumppaneiden luo kaupunkiin ja Westiin, oli kiva nähdä kavereita ja silviissii !!

Nyt vietetää laiskaa sunnuntaita, tekis mieli kiinalaista/itämaista ruokaa ja ois kiva käydä vaihtaa vaatteet kotona. Aurinkokaa ei paista mut ei siellä vissi kovi kylmä onneks oo :)

Pitäisi lakata kynnetkin jonkin kivan väriseksi.. Aikasemmat mitkä eilen otin pois oli aika ... jännittävät :D niistä laitan myöhemmin postauksen kun olen omalla koneella :)

tiistai 12. kesäkuuta 2012

Lapin terveiset

Täällä sitä ollaan hengissä poissa sivistyksestä ja ihmisten hälinästä ! Kyllä tämä mieltä rauhoittaa ja saapa olla "omassa" rauhassa, mitä nyt tuolla viitenä päivänä tarponu metsässä istuttamassa männyn taimia... ja niinä päivinä on menny pitkään ja ollu kyllä niin väsyny kun on kotiin päässy, varsinaista hyötyliikuntaa ! Varmasti tullu käveltyä monia kilometrejä aina päivän aikana kun sinne on lähteny. Tosin la ja su en mennyt ollenkaan enkä tänään (ti) KOSKA äiti ei herättänyt.. olisin ollut kyllä valmis menemään tänäänkin mutta ei mua vaa haittaa yksin kotona olla, nukuin 12 asti, kävin naapurissa syömässä isän kaloja ja nytten olen lakkaillut kynsiä, kokeillut vähän uudenlaisia juttuja!


Kamera on ollut käytössä ja hyvin on toiminut, viime yönäkin 01.00 kuvailin ikkunasta tuohon meidän rantaan vesilintuja kun niillä taisi olla jotkut bailut tai jotain, meidän postilaatikon päällä tepastelivat ja kuovikin kävi rannassa ihmettelemässä. Tänään naapurin grillikodan edessä tepasteli lumikko ruskeassa kesäpuvussaan!! oli kyllä suloinen otus :) Muutenkin on nyt tullut kuvailtua tuolla kameralla jotakin puiden pikku lehtisiä ja värkättyä kaikkia hienoja taiteelliskuvia ;)



Haapanoita, komeamman värinen on se ukko



pyörä talon kulmalla, koskaa ajettu !


Bileet !


                                                          Meä rannasta 1:ltä yöllä, aurinkokin vielä paistaa!

Näillä lapin terveisillä teitä nyt sitten tervehdin, vielä uusin vaatteeni loppuun; kirpparilta ostettu, itse lyhennetty London merkkinen hame gruuuunge tyylillä, olkaat hyvät:


Ei näy ehkä niin selvästi kuin pitäisi, muokkasin hieman värejä mutta eiköhän 
se tässä kuvissa ala esiintymään ,jahka pääsen sivistyksen pariin sitä käyttämään :DD

Ja kerrankin ilman meikkiä minustakin kuva.. luonnollinen ainaki :D

tiistai 5. kesäkuuta 2012

My face and Make Up

Ajattelin kerrankin tehdä tälläisen postauksen, missä esittelen perusmeikkini! Elikkäs kurkistus minun meikkipussiin:


 Käytän tällä hetkellä meikkipussina Ivana Hesinki desing Bambi- laukkua, jonka sain taannoin siskoltani lahjaksi. Tuossahan oli hihnana kultainen ketju, mikä oli hyvin epämiellyttävä! Tilava laukku, ei vain ole tullut kauheana käytettyä varmaankin hihnan takia, vaikka sen saakin vaihdettua.


 Perusmeikkeihini kuuluu peitevoide, sävyttävä kosteusvoide sekoitettuna heleyttävään meikinpohjustusvoiteeseen, irtopuuteri, aurinkopuuteri, poskipuna, "kulma"(kajal) kynä, ripsentaivutin (se ei ole meikki mutta....) ja ripsiväri. Silloin tällöin käytän myös vaihtelevasti luomiväriä, huulipunaa ja nestemäistä rajausta.


Tässä siis vasemmalta oikealle Maybelinen Fit Me- sarjan peitevoide nmr 15. Se on nestemäinen ja levittyy ja peittää hyvin, oon tykänny. Sitten Lumenen Artic Aqua Sävyttävä kosteusemulsio SK6 ja Lumenen Beauty Base Crystal Radiance Primer heleyttävä meikinpohjustusvoide. Alimmaiseks tieten pistän peitevoiteen, sitten sekoitan nuita kahta Lumenen tuotetta keskenään tai sitten pistän jompaa kumpaa pelkästään meikkivoiteen alle, mutta näin kesäisin pyrin käyttämään pelkästään nuita kahta. Meikkivoiteen kanssa tulee vähän liian paksu pohja.


 Sitten Maybelinen Pure-Liquid Mineral- meikkivoide 010 Ivory sävyltään SPF 18. Tosi hyvin levittyy ja mukavan ilmava mut kuitenki peittää ja tasoittaa kasvojen väriä. Levitin aikasemmin meikkivoiteen siveltimellä, mutta se on jo aika kulunut ja syö paljon sitä voidetta vaikka oonkin pessyt sivellintä, pitäisi varmaan ostaa vähän laadukkaampi :D


Seuraavaksi laitan Lumenen Mineral Loose Powderia elikkäs irtopuuteria ja sehän ei ole minkään värinen, vaan sulautuu omaan ihoon sopivaksi. Tuosta oon tykänny tosi paljon, aikasempi irotpuuteri mulla oli We Care Icon ja se oli kans tosi mukava, mutta sitä ei ollut enää kaupassa niin ostin sitten Lumenen ja oon tykänny. Hinta eroa ei näillä kahdella tuotteella ollut kuin pari euroa. Sitten Rimmel Natural Bronzer 021 Sun Light aurinkopuuteri. Tykkään enemmän Lumenen duo aurinkopuuterista kun siinä on poskipuna samassa ja siitä saa sekoitettua niitä kahta sitten... Mutta on tämä Rimmelinkin ollut hyvä nyt kun siihen on tottunu :) Siveltimenä on H&M:n perussivellin.


 Poskipunia mulla on varmaan 5, mutta tässä nyt kaks sellasta mitä käytän tosi paljon, nämä on sellasia perusvärisiä elikkä Maybelinen Fit Me Blush Light Peach. Tosi kivan värinen tai no täydellinen mun iholle :D En käytä tuota sen omaa sivellintä ollenkaan, tuntuu niin pienelle että yks turhan kanssa :D Toinen poskipuna on jo vähän vanhempi ja kärsinyt Rimmelin Powder Blush 016 Misty Rose. Tuo on kulkenu jo melkein kaks vuotta mukana ja on ollu kyllä ehoton ykkönen!


Sitten silmänpiirto välineet. Eli mulla on kulmakynänä toiminu ihan Maybelinen ruskea kajaali ja perus kulmaharja, välillä rajaan sillä myös silmät. Sitten musta kajaali on H&M:n peruskajaali. Ripsiäkin opin nyttemmin taivuttamaan ja oon ilonen että opin sen taidon! Ripsentaivutin taitaa olla Make Up Storen ja maksoi 17€, aikasempi oli muovinen joku jostaki ruokakaupasta ostettu ja se sitten halkesi ja repi vähän ripsiä minulta... Ja uusi ripsivärini on Rimmen Glam'Eyes Day 2 Night mascara with a 2-in-1 magic cap. Elikkä siinä on Volume harja ja Lenght harja. Tulee kyllä tosi säihkysilmät kun ja jos varsinki pistää kummallaki harjalla ripsiväriä, itse arkena käytän pekkää voluumia ku tykkään että mun ripset on ihan tarpeeksi pitkät :) mutta oon kyllä tyytyväinen tähän uuteen tulokkaaseen, aikasempi ripsiväri oli Yves Rocherin perusripsari.

Näillä perusmeikeillä minä meikkailen aina kun oon jonnekkin ulos/kaupungille/kouluun ynnä muualle lähdössä, silloin en meikkaa jos haen vain maitopurkin kaupasta enkä oo muualle lähössä :D


Sitten vähän spesiaalia: Make Up Storen Blush Apricot Sorbet poskipuna, aivan ihana! Ei tarvi paljoa laittaa kun on posket jo korallin väriset. Vähän hintavampi tuotekkin oli mutta etsin juuri tuollaista korallin oranssin sävyistä punaa ja kun vastaan tuli nii tieten ostin ;) Sivellin on H&M:n tuollainen viistopää suti.

 Ja perusluomiväri paletti mikä kulkee aina mukana: Beutyuk eyeshadow collection 4. Tämä on joskus varmaan Seppälästä saatu serkultani, en aluks käyttäny ollenkaan kun en pitänyt väreistä mutta nyttemmin oon tykänstyny niihin, varsinkin rusekan sävyjä ja tuota beigeä tulee käytettyä ihan arkenakin kun haluan vähän jotain erillaista meikkiin. Tuostakaan en käytä tuota omaa sutia, käytän ihan jotain Cailapin siveltimiä :)

Ja sokerina päälle Maybelinen Glam'Eyes nestemäinen musta rajauskynä. Oon tykäny, tosi pieni sivellin, saa tarkkaa jälkeä jos osais jo niin hyvin ;) Sillon villissä hevi-japani kautena rajasin silmiä mutta taisin käyttää perus kajaalia siihen :D Nyttemmin oon sitten siirtynyt näihin nestemäisiin ja tulee nättiä jälkeä. Huulipunia käytän nykyään tosi paljon ja niitäkin multa löytyy varmasti yhteensä 10 kappaletta, mutta eniten oon käyttäny tätä Nivea Beaute Mandarina 06- sävyä, koska on niin lähellä omien huulten väriä. Myös kirkkaan punainen ja oranssimpi puna on mieleeni, ei vain ole nyt tullut kannettua mukana.

Mutta tälläinen on minun meikkipussini sisältö ja jokaisista päivänasu-kuvista voi koittaa bongailla että miten se meikki sinne kasvoihin menee ja sointuu :D


Always been right

Niin vain se tämäki tyttönen pääsi kunnolla loma fiilikseen kun matkasin isän kyydillä sunnuntaina tänne karuun ja kylmään pohjoiseen ! Kylmä täällä onki verrattuna viime viikon (vai millo se oli?) helteisiin, mutta onneksi oli helppo sopeutuminen kylmiin ilmoihin kun Kokkolassa oli niin viileää.. Täällä on ollut pilvistä, välillä aurinko on antanut säteitään ja lempeä tuuli, itikoitakin tuli tapatettua eilen varmasti 10 !! Ja uusi kamerani on myös testattu zoomin osalta, koskaan oo ollu yhtä turisti olo kun sunnuntaina ajaessamme Kolarin pohjoisella puolella kun bongattiin n. 2 viikon ikäinen vasa emänsä kanssa ja kotitiellä riekko pariskunta!


Harvoin näkee noin pientä vasaa noin lähellä tietä ! Vaikka en muuten poroista erityisemmin välitä nii on ne söpöjä ku ne on niin pieniä :)

Ja hyvin tuo kameraki zoomaa (24 kertainen zoomi), nuo riekko kuvat on otettu tosiaan auton ikkunasta ja riekkoki oli 2m päästä tieltäki että väliä ollu ainaki joku kuutisen metriä. Ja silti tulee tarkka kuva :D


                                                       Äkäsjoki pauhaa yli äyräidensä


Meän lintulauta sitte.. Ei oo kauheana tuo ruoho vielä kerinny kasvamaan, äitiki sano että viikko sitte vielä oli lumikinoksia pihalla !!

Tämän postauksen tarkotus ei ollu alkaa esittelemään maisemakuvia vaan jotain ihan muuta, mutta voisin nyt vähän infota mun uudesta kamerasta. Elikkäs, kyseessä on Fujifilm FinePix S3200 pieni "pokkari" "järjestelmäkamera". 24x superwide zoomi, 14 mega pixeliä, iso näyttö ja tähtäysikkuna löytyy myös, monta eri ohjelmaa ja hyvin käteensopiva. Ei ole liian pieni suuren Canon EOS1000D järkkärin jälkeen, ne pienet pokkarit tuntu aivan liian pieniltä!!


Oon jo aiemmin miettiny että seuraavan kameran hommaan vähän pienempänä, koska ärsyttää kun kamera ei mahdu käsilaukkuun kunnolla niin eihän sitä tule kannettuna mukana. Ja sitäpaitsi, en enää kuvaa niin paljoa kuin pari vuotta sitten ammattikoulussa niin mitäs sitä tekee liian hienolla kameralla? Tämän hintakin oli 250€ (vähän tingattuna), kamera laukkua ei tiete tullu mukaan ja tässä akun sijasta on alkali-paristot, mikä oli kyllä iso miinus! Mutta ostin sitten ladattavat patterit, jossain kyllä pitäis olla se laturi sellaisille.. Pitää kaivaa taas tavarat että sais senki taas käyttöön !

Tässä vähän tarkempaa tietoa kamerasta, valmistaja omat sivut: Fujifilm Finepix S3200

Siinä myös kuva kamerasta, googletin ihan.. Oon kyllä tykänny kamerasta, ei ollu turha ostos! Olisihan sitä voinut tutustua enemmän näihin kameroihin ja vertailla ynnä muuta ja jos totta puhutaan, niin ensimmäisenä ei ois tullu mieleen ottaa Fujifilmin kameraa, pikemminkin joku canon/olympus/nikon...



No mutta, siinä vähän kamera-asiaa ja sillee, toivottavasti nyt ilmat vähä lämpenis täälläki :)


lauantai 2. kesäkuuta 2012

Frozen untill life found it's way

Kesä alkoi ihan kunnolla ja tänään on myös ylioppilaat sun muut valmistuvat saanu koulu(a)nsa saanu päätökseen... Ja minä olen jälleen Kokkolassa, huomenna matkaan isän ja hänen naisystävänsä kanssa kohti Pohjoista. Ah niin ihanaa päästä pois sivistyksen parista ja ah sieltä on aina niin ihana palata takaisin ! Tässä on taas paljon tapahtunut, en oo kerenny käydä päivitätmässä ollenkaan.. Kuitenkin, Metropoliaan vaatetuslinjalle en päässyt pääsykokeisiinkaan, taso on varmaan aika korkealla että eivät ottaneet ainakaan minua sinne :D Varmaan vaikutti tuo ettei ole edes perustutkinnossa kuin kuva-artesaani eikä lukiota suoritettuna, mutta en usko että lukion pitäisi mitenkään asiaan vaikuttaa... Nooh, ensi vuonna uudestaan :)

En oo siitäkää varma että jäänkö nyt enää Tampereelle vai mitäkä.. Yksi vaihtoehto on että muuttaisin Helsinkiin MUTTA.. Pitäisi saada koulupaikka; katsoin jonkin helsingin ammattiopiston vaateompelija-linjan ja pistin jo (kun pystyi) täydennyskoulutukseen hakupaperin. TAI sitten pitäisi saada työpaikka ja niitä alankin tässä katselemaan jahka pääsen jälleen omaan rauhaan elikkä Pohjosessa siis.


Toinen vaihtoehto on että muutaisin tänne Kokkolaan isän nurkkiin tai omaan kämppään. Isän nurkkiin en tiiä haluanko, kuitenkin oon asunu jo 16-vuotiaasta elikkä nelisen vuotta yksikseni, joten vanhempien luokse palaaminen ei kauheana houkuttelisi VAIKKA se olisi halpaa ja helppoa. Sitä pitänee miettiä, kuitenkin isäni rahoittaa jonkin verran elämääni joten.. Myös omaa kämppää katselin jo lehdestä ja löytyihän sieltä aika hyviä ja keskustasta. Onneks oon jo asunu Kokkolassa 5 vuotta nii tiedän paikkoja ettei tarvi sokkona muuttaa, se ois plussaa.
Ja pistinhän minä jo irtisanomuksen menemään tuosta Tampereen solu-asunnostani, onneksi voin toki vielä jäädä sinne KOSKA sinne ei ole ketään muuta tulossa tilalleni asumaan, ainakaan vielä ;O


Ja Kokkolastakin katsoin ammattikoulusta vaatetusompelija- linjaa ja sinne on heinäkuussa täydennyshaku. Toivottavasti pääsisin jompaan kumpaan. Niin ja Hämeenlinnassa myös oli kyllä korkeakoulu (sama linja) ja VIROSSA Tallinnassa jokin muotilinja oikein, se kuulosti tosi mielenkiintoselle ! Se oli yliopistoa myös ja isä oli siitä aika innoissaan että hakisin sinne.. Mutta Viro, hmm jotenkin epäilyttää mutta nooh, katsotaan mitä tulevaisuus tuo :D





Ja juhannukseksi tulenkin takaisin sivistyksen pariin ja mennään sitten kavereiden kanssa mökille tuonne merelle johonkin saareen ;) En malta odottaa sitä sillä ensimmäistä kertaa elämässäni olen jonkin juhlapyhän (tässä tapauksessa Juhannuksen) YSTÄVIENI kanssa enkä kotona äitin yms vastaavan kanssa. Vaikka onhan minun tykönä ollu poikaystävää käymässä uusina vuosina ja sillee, mut ei se oo sama asia :D





Tampereella ollessani viimeviikonloppuna minun Kummipoika tuli mulle hoitoon. Oli kyllä ihana nähdä häntäki pitkästä aikaa, viimeksi vissin hiihtolomalla nähty ! No pitihän se käydä Särkänniemessä ja sielä Angry Birds Land:ssa ja käydä yhdessä laitteessa. Kummipoika on vasta 3- vuotias niin ei kyllä laitteissa sen enempää käyty, MUTTA me käytiin katsomassa Delfinaariossa delfiini esitys !!!! Oli hieno ja siisti, mut se kesti vaan jonku 15 minuuttia. Itse vähän petyin sitä lyhyyttä ja luulin että delfiinejä ois enemmänki näytetty mutta ei..





Anteeksi nämä kännykkä kuvat, mutta en ole kauheasti kameraani kantanut mukanani suuren kokonsa vuoksi, ja nyt uskollinen Canon EOS 1000D meni rikki.. Se kolahti nähtävästi sen verran että tarkkennus-linssi ei toimi eikä siis tarkenna, ja ilmeisesti rungonkin sisään on mennyt vettä. Nimittäin kun kameraa heilauttaa ja katsoo sitten tähtäimestä, kuva "lainehtii" aivan kuin sen sisällä olisi vettä... En ymmärrä eikä ymmärtänyt Björndahlin omistajakaan kun kävin näyttämässä. Korjauksen sijaan (päälle 500€) ostin uuden kameran. Isä ei oikein innoissaan ollut mutta lupasin maksaa sen työllä ja ottaa kuvia joka päivä ja sillä ehdolla että en pidä sitä lattialla. Niinpä lähdin liikkeestä Fujifilmin minijärkkäri mukaan 250€. Kamerasta toisessa postauksessa lisää.

Kuitenkin, tässä hieman viime-aikaisia Instagramin tunnelmia, kännykällä tietty otettuja.. Minusta kuitenki parempi se kuin ei mitään!

Ainut päivän asu jonka pystyn postaamaan, sillä muut ovat läppärissäni
tai kamerassani.. Ja kamera on kotona, samoin kuin läppäri
ja olen tällä hetkellä herra E:n luona ... :D
Näsitorni

Kummipojalta voikukkia <3