sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Do It Yourself nahka-kaula-koru

Elikkästä kerranki minä oon saanu nii hienosti jotain aikaseksi ja vieläpä sillee että oon ottanu todistemateriaalia elikkästä kuvia kyseisestä asiasta! Voi että oon niin ylpiä itestäni, pitäis jatkossaki saaha kaikkia askartelu-paskartelu juttuja tänne ja niistä vanhoistaki asioista pittäis ottaa kuvia mitä oon väsäilly ja tehny ja sillee :)
TaDAA!!


DIY projekti minkä löysin täältä: asuyeta.com
Eli ideana on askarrella kaulakoru kettingistä ja nahkasuikaleista tuollanen inkkari henkinen kaulakoru!


Tarvikkeet:

 nahkaa

ketjua (minkä väristä vain ja niin pitkästi ku haluat :D )

pihdit 
sakset
neula, joka lävistää nahan
vahvaa lankaa
Halutessasi voit myös avittaa itseäsi mm näillä tarvikkeilla: 
nahan rei'ittäjä
kova alusta (käytin ite maitopurkkia :D )



Ite oon nahat ostanu halvalla kirpparilta ja saanu iskältä ja äitiltä, lankana on karhulankaa ja ketjuki on jostai kirpparilta ja ja ja... ihan on kunnon nahan läpäisy neula !! ja tuollane piikki "pora" juttu jolla voi tehä tuoho nahkaa reikiä KOSKA nahka on aikasta paksua ja se paksuinkaa neula ei siitä välttämättä mee läpi.. Ja tosiaa ei kannata käyttää mitää normi neulaa koska se on vähä liian ohut...


Tässä nahat, kannattaa leikata valmiiksi oikean kokoisia suikaleita ja asetella ne jonkinmoiseen järjestykseen niin siinä helpotaa sitten sitä neulomista. Ja mulla on kolmea vai jopa neljää eri väristä nahkaa ja ne menee reunasta keskelle pidentyen. Ihan normaaleilla saksilla saa leikattua nahkaa :)


Ompelulankana sitten sitä karhunlankaa ja itse tein niin että solmu kaksinkertaisen langan päähän ja yhdestä metallilenkistä läpi, sitten "takaapäin" nahan läpi ja siitä nahan "yli" uudestaan ketjusta läpi ja... no en tiedä ymmärtääkö selityksestä mitään mutta kyllä siihen hoksaa sellaisen kivan tavan neuloa nuo nahat ! Ja itse laitoin joka toiseen renkaaseen kiinni nahat.


Painoin vain tuolla metallikärkisellä ... piikillä? rei'än nahan toiseen reunaan..


..Käytäntöä..


..Itsessään, kyllä se alkoi luonnistumaan ainaki viimeisten kohdalla :D


Siinä ne nätisti sitte asettuu jokseenki sinne kauniisti riviin!

Lopuksi voi sitten viimeistellä nuita nahkasuikaleita sopivan mittaisiksi ja oikean muotoiseksi. Mie tosiaan leikksin nuita nätimpään kaarevaan muotoon ja lyhensin nuita reunimmaisia vielä.


 Minusta siitä tuli aikasta nätti ja on se kertaalleen jo saanu kaulassakin olla ! Teatterissa nimittäin ;) tuon kanssa ei paljoa muita koruja ja asusteita tarvi, itessään jo näyttävä koru :)

1 kommentti: