keskiviikko 7. marraskuuta 2012

70's

Meillä koulussa on nyt suunnittelu-tunneilla pitäny ottaa joko 70- tai 80-luku ja tutkia kyseistä vuosikymmentä niin yhteiskunnallisesti kuin muodillisestikki. Meidän ryhmä otti (minä päätin :D ) 70-luvun ja voi että minkälaista muoti on sillon ollut! Etnisyyttä ja maanläheisiä värejä ja muutenkin itämaisuus on näkynyt pukeutumisessa.

 
Upeat hotpantsit tulivat tuolloin muotiin, myös A-linjaiset mekot, virkatut ja samettiset lakit, poolot, paitapuserot isoilla kauluksilla ja napapaidat. Äitilläni olisi varmaan paljon sanottavaa tästä aikakaudesta, nuori aikuistuva nainen tuolloin kun oli ;)

 
Muoti oli asiallista, käytännöllistä ja nuorekasta, vaatteita tehtiin paljon itse ja enää ei pukeuduttu iän mukaan. Silloin tuli myös uusi ilmiö "unisex", jolloin naiset pukeutuivat miesten vaatteisiin. Koko perhe saattoi pukeutua samalla lailla!
Hippikulttuuri jatkui, opiskelijamellakat ja nuorten protestiliikkeet vaikuttivat muotiin rockkonserttien, undergroundlehtien ja grafittien kautta. Kukkaiskansan naiset polttivat rintaliivinsä ja julistivat sukupuolista tasa-arvoa sekä matkustivat Intiaan etsimään uutta ja rauhanomaista yksilömuotia.

Ihaninta tässä tyylissä ovat maanläheiset värit, printit ja folkpainotteiset ja etniset tyylisuuntaukset. Myös ihana maalaistyttö- tyyppinen romanttinen ilme säilyi.
Itse olen jo hieman alkanut sulamaan turkikseille ja eläinkuoseille, haluaisin löytää itselleni tummasta turkikseta tehdyn lyhyen, hipihtävän takin. Tietenkin vintage- liikkeestä tai kirpparilta <3

 
Leveät lahkeet ja maksihameet hippeineen taas muotiin kiitos !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti